luchtdichtheidsmetingen | Thermografie | Geluid | Koudebrug berekeningen

Baspit is een onafhankelijk meet- en validatiebureau voor zowel de particuliere als professionele markt. Wij richten ons op niet-destructief onderzoek (NDO) en bouwfysica.

Van onze metingen ontvangt u een uitgebreid rapport. 

I'm a title

 

De ‘BlowerDoor test’

Ook wel genoemd: luchtdichtheidsmeting, luchtdichtheidstest, luchtdoorlatendheidstest, luchtdoorlatendheidsmeting, pressurisatieproef, doorfantest, opblaas-proef. Een blowerdoortest is een meting waarbij de luchtdoorlatendheid van gebouwen nauwkeurig gemeten kan worden. De blowerdoortest wordt toegepast bij nieuwbouw, bestaande bouw, utiliteitsbouw en ziekenhuizen. (geheel of gedeeltelijk) In de volksmond wordt het vaker luchtdichtheidsmeting genoemd.Volgens het Bouwbesluit met de aangestuurde normen hiervoor is de officiële term: Luchtdoorlatendheidsmeting

 

 

Thermografie

Met infrarood- thermografie kan de temperatuur van een object worden gemeten. Vooral de temperatuurverschillen van een gebouwschil kunnen met grote nauwkeurigheid in beeld worden gebracht met thermografie. Op basis hiervan kunnen onregelmatigheden worden vastgesteld met een thermografie meting.

 

Geluid

Aan geluid in werk- en leefomgeving kan bijna niemand meer ontsnappen. Voor wie het geluid in zijn omgeving binnen bepaalde grenzen wil houden, is er natuurlijk geluidsisolatie. Dat maakt ‘geluid’ technisch al iets complexer. Maar wat is geluid precies en hoe kunt u voldoen aan de steeds zwaarder wordende wettelijke isolatie-eisen? 

I'm another title

Koudebrugonderzoek in het ontwerpface

Op basis van bouwkundige details kan in ontwerpfase, door middel van een bouwfysisch onderzoek, worden gekeken of er sprake is van koudebruggen. Deze details worden dan vergeleken met referentiedetails.  

Voor het uitvoeren van koudebrugberekeningen maken we gebruik van software van Trisco.

Met deze berekeningen toetsen wij  een ontwerp aan de bouwfysische eisen.

Luchtdicht Bouwen Adviestool

Als je advies wilt hebben over het maken van de juiste luchtdichte aansluitingen, gebruik dan deze Luchtdicht Bouwen Adviestool van Illbruck. In deze tool vind je bouwdetails, 3D bouwdetails, bestekteksten en meer.

Door op de afbeelding te klikken wordt je doorgestuurd naar de site van Illbruck.